Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g

4,59 zł / 91,80kg


Opis:

Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Opis produktu

Marka

Delecta

Cechy

niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody

Marka standaryzowana

Marka - Delecta

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.

Marketing

Kontakt

Bakalland S.A.

Adres kontaktowy

ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa

Opis produktu

Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Sposób użycia:
Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Nasz przepis na karpia w galarecie:

Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta.
Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

Dobre rady
- Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę.
- Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę.
- Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

50g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 50

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
16411310

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Saszetka

Waga

Waga brutto - 54

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 164
Szerokość - 113
Głębokość - 10

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900983519955

Obsługa klienta

Adres producenta

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl

Adres zwrotny

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!