Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg

4,56 zł / 4,79kg


Opis:

Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg


Ilość

Składniki

Wartości odżywcze
w 100 g produktu* % w 100 g
Wartość energetyczna1442 kJ / 340 kcal17%
Tłuszcz0,9 g1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g2%
Węglowodany70,6 g27%
w tym cukry1,7 g2%
Białko11,0 g22%
Sól0 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1442
Wartość energetyczna (kcal)340
Tłuszcz (g)0.9
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.3
Węglowodany (g)70.6
w tym cukry (g)1.7
Białko (g)11
Sól (g)0

Opis produktu

Marka

Basia

Cechy

edycja limitowana
smaki świata

Marka standaryzowana

Marka - Basia

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna typ "00"

Marketing

Nazwa firmy

GoodMills Polska Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Serbska 4
61-696 Poznań

Opis produktu

Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi.
Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak.
Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy!

Więcej na: www.mojabasia.pl

O marce

Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Przepisy

Oryginalna włoska Margherita

- 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00"
- ¾ szklanki ciepłej wody
- 10 g świeżych drożdży
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- płaska łyżeczka soli
- sos pomidorowy lub pomidory w puszcze
- ser mozzarella (w bloku)

W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków.
Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
17810082

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 1000

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 178
Szerokość - 100
Głębokość - 82

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05902020163190

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.

Obsługa klienta

Adres producenta

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań

Adres zwrotny

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka na pizzę włoską
Wariant - typ 00

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!