Prymat Koperek suszony 6 g
2,09 zł / 348,33kg
Opis:
Prymat Koperek suszony 6 g
Ilość
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.Opis produktu
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowana
Marka - Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koperek suszony
Marketing
Nazwa firmy
Prymat Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktu
Warto wiedzieć
Koperek suszony jest niezbędny w kuchni do kwaszenia ogórków oraz marynowania warzyw. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, twarożku, ryb, duszonych mięs, gotowanych i duszonych warzyw oraz sosów.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Kulki z indyka z rodzynkami
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka,
- 3 łyżki rodzynek,
- 1 jajko,
- 1 czerstwa kajzerka,
- 1/2 szklanki śmietany 12%,
- 4 łyżki płatków migdałów,
- 3 łyżki Bułki tartej Prymat,
- 1 szklanka oleju rzepakowego,
- 1 łyżka Koperku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat
Sposób przygotowania:
Rodzynki moczyć przez 20 minut w ciepłej wodzie i odsączyć. Kajzerkę namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Następnie rozetrzeć z masłem i dodać 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych. Połączyć z mięsem, rodzynkami, wbić żółtko, doprawić koperkiem, gałką muszkatołową oraz solą i białym pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Z masy formować małe kulki o średnicy 3 cm. Pozostałe migdały pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczać kulki mięsne. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu i odsączać na papierowym ręczniku. Kulki z indyka podawać z ziemniaczanym purée.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
6g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 6
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
150 | 110 | 7 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 10
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 150
Szerokość - 110
Głębokość - 7
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135019828
Obsługa klienta
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Koperek
Wariant - suszony