Prymat Majeranek suszony 8 g
2,05 zł / 256,25kg
Opis:
Prymat Majeranek suszony 8 g
Ilość
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.Opis produktu
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przypraw
Marka standaryzowana
Marka - Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Majeranek suszony
Marketing
Nazwa firmy
Prymat Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktu
Warto wiedzieć
Majeranek jest powszechnie stosowany do dań kuchni polskiej. Stosuje się go m.in. do tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Doskonale komponuje się z tymiankiem. Zazwyczaj dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Wątróbka z indyka z jabłkami
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 600 g wątróbki z indyka,
- 500 ml mleka,
- 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat,
- 4 łyżki mąki pszennej,
- 4 winne jabłka,
- sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 50 ml winiaku,
- 3 łyżki masła,
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego,
- 4 gałązki rozmarynu,
- 1 łyżeczka Majeranku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat.
Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną wątróbkę włożyć do mleka, odstawić na 6-8 godzin, a następnie osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, skropić sokiem z cytryny, pokroić w cząstki. Podsmażyć na maśle, dodając winiak, miód i roztłuczony w moździerzu kolorowy pieprz. Pod koniec doprawić majerankiem. Wątróbkę delikatnie posmarować musztardą delikatesową i oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć na aromatycznych jabłkach, skropić powstałym podczas smażenia jabłek sosem oraz udekorować gałązkami rozmarynu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
8g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 8
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
170 | 132 | 8 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 13
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 170
Szerokość - 132
Głębokość - 8
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135014892
Obsługa klienta
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Majeranek
Wariant - suszony