Melvit Bio Mąka kokosowa 1 kg

18,78 zł / 18,78kg


Opis:

Melvit Bio Mąka kokosowa 1 kg


Ilość

Składniki

Składniki

mąka kokosowa

Tekst dotyczący alergenów

Informacje dla alergików: produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, orkisz), nasiona sezamu.
Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna1445 kJ / 348 kcal
Tłuszcz12 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone12 g
Węglowodany23 g
- w tym cukry21 g
Błonnik36 g
Białko19 g
Sól0,1 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1445
Wartość energetyczna (kcal)348
Tłuszcz (g)12
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)12
Węglowodany (g)23
w tym cukry (g)21
Błonnik (g)36
Białko (g)19
Sól (g)0.1

Opis produktu

Marka

Melvit

Marka standaryzowana

Marka - Melvit

Podmarka

Podmarka - Bio

Marketing

Kontakt

MELVIT S.A.

Adres kontaktowy

02-390 Warszawa,
ul. Grójecka 194/91

Logotypy stron trzecich

  • Unijne logo rolnictwa ekologicznego

Pozostałe informacje

Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-08 Rolnictwo spoza UE

Zdrowie i styl życia

Informacje dot. stylu życia

  • Organiczne

Zalecenia dla alergików

Jęczmień - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Owies - Może zawierać
Żyto - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Pszenica - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Przepisy

Przygotujesz w Thermomixie
Płatki śniadaniowe paleo

Składniki: 70 g mąki kokosowej Bio Melvit, 40 g siemienia lnianego Melvit, 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 50 g oleju kokosowego, 80 g gorącej wody, 25-35 g miodu

Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do 180°C. Przygotować blachę i 2 arkusze papieru do pieczenia (ok. 40 x 30 cm). Do naczynia miksującego wsypać mąkę kokosową Melvit, siemię lniane i cynamon, zmielić 10 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać olej kokosowy, wodę i miód, wymieszać 20 s/obr. 3. Przełożyć na arkusz papieru do pieczenia, przykryć drugim arkuszem, następnie rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Przenieść na blachę do pieczenia, zdjąć górny arkusz i pokroić ciasto na kwadraty (2 x 2 cm). Piec 10 min (180°C). Wyjąć blachę z piekarnika. Obniżyć temp. piekarnika do 170°C. W tym czasie zewnętrzne krawędzie ciasta, które stały się złotobrązowe zdjąć i przełożyć do innego naczynia. Pozostałe ciasto połamać na kwadraty i piec 5-10 min. (170°C), lub do momentu, aż wszystkie kwadraty będą złotobrązowe. Podawać jako dodatek do mleka lub jogurtu i przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 22 - Papier

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
19710772

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 1026

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 197
Szerokość - 107
Głębokość - 72

Obsługa klienta

Adres producenta

MELVIT S.A.
02-390 Warszawa,
ul. Grójecka 194/91
tel./+48 29/760 98 50,
fax/+48 29/760 98 41
handel@melvit.com.pl,
www.melvit.pl

Adres zwrotny

MELVIT S.A.
02-390 Warszawa,
ul. Grójecka 194/91
tel./+48 29/760 98 50,
fax/+48 29/760 98 41
handel@melvit.com.pl,
www.melvit.pl

Telefon kontaktowy

+48 29/760 98 50

Numer fax

+48 29/760 98 41

Email kontaktowy

handel@melvit.com.pl

Adres internetowy

www.melvit.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • inne
  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka kokosowa

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!