Kotanyi Sól peklowa 200 g
5,10 zł / 25,50kg
Opis:
Kotanyi Sól peklowa 200 g
Ilość
Składniki
Składniki
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
środek konserwujący: azotan sodu
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wartości odżywcze
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 91,5 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g |
|
|
|
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 0 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) | 0 |
|
|
Tłuszcz (g) | 0 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 |
|
|
Węglowodany (g) | 0 |
|
|
w tym cukry (g) | 0 |
|
|
Białko (g) | 0 |
|
|
Sól (g) | 91.5 |
|
|
Opis produktu
Marka
Kotanyi
Cechy
do mięs i domowego wyrobu wędlin
Marka standaryzowana
Marka - Kotanyi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól peklowa.
Marketing
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
|
|
|
|
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przygotowanie i stosowanie
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia
świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie
potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby.
1.
Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i
126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy,
ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek
itp.).
Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę,
ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania
temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C.
Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni.
2.
Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro.
Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura
pokojowa maks. 4 - 6 °C.
Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni.
Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki.
Sól
peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się
do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w
tym procesie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchych warunkach.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
200g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 200
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
164 | 65 | 30 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 202
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 164
Szerokość - 65
Głębokość - 30
Obsługa klienta
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Sól peklowa