Diamant Cukier brązowy 500 g

8,99 zł / 17,98kg


Opis:

Diamant Cukier brązowy 500 g


Ilość

Składniki

cukier
karmel

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna 1693 kJ
Wartość energetyczna 396 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99 g
w tym cukry 99 g
Białko 0 g
Sól 0,07 g
Obliczona wartość odżywcza

na 100g

Wartość energetyczna (kJ) 1693

Wartość energetyczna (kcal) 396

Tłuszcz (g) 0

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0

Węglowodany (g) 99

w tym cukry (g) 99

Białko (g) 0

Sól (g) 0.07

Opis produktu

Marka

Diamant

Cechy

aromatyczny smak
do wypieków, napojów, deserów i słodkich dań

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier brązowy

Marketing

Nazwa firmy

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Opis produktu

Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ



Przechowywać w temperaturze otoczenia



Przepisy

Ciasteczka orzechowe

200 g cukru brązowego Diamant, 200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów laskowych

Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy, mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
122 84 58

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Waga

Waga brutto - 498

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 122
Szerokość - 84
Głębokość - 58

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Telefon kontaktowy

+48618665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Media społecznościowe

www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Cukier brązowy


Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!