Galbani Ser Mascarpone 500 g
26,78 zł / 53,56kg
Opis:
Galbani Ser Mascarpone 500 g
Ilość
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1616 kJ |
Wartość energetyczna | 392 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 g |
Węglowodany | 4,9 g |
- w tym cukry | 4,9 g |
Białko | 3,4 g |
Sól | 0,13 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1616 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 392 | ||
Tłuszcz (g) | 40 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 27 | ||
Węglowodany (g) | 4.9 | ||
w tym cukry (g) | 4.9 | ||
Białko (g) | 3.4 | ||
Sól (g) | 0.13 |
Opis produktu
Marka
Galbani
Marka standaryzowana
Marka - Galbani
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mascarpone ser śmietankowo - kremowy.
Marketing
Nazwa firmy
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 2 | 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Tiramisu
Składniki dla 6 osób: 6 jaj - 500 g sera Mascarpone Galbani - 150 g cukru - 300 g podłużnych biszkoptów - 2 filiżanki mocnej, niesłodzonej czarnej kawy - 50 ml wina Marsala lub likieru Amaretto - gorzkie kakao w proszku.
1. Za pomocą miksera utrzyj żółtka z cukrem do uzyskania jednolitej masy.
2. Dodaj ser mascarpone oraz wino Marsala lub likier Amaretto.
3. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą i gęstą konsystencję.
4. Ubij pianę z białek i delikatnie połącz z masą z żółtek.
5. Biszkopty zanurzaj przez krótką chwilę w naczyniu ze schłodzoną kawą.
6. Ułóż połowę biszkoptów na dnie naczynia i pokryj połową masy, następnie ułóż resztę biszkoptów i zakończ resztą masy kremowej.
7. Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posyp tiramisu kakao.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
116 | 116 | 87 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Waga
Waga brutto - 532
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 87
Szerokość - 116
Głębokość - 116
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce (składniki mleczne z UE)
Obsługa klienta
Adres producenta
Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
www.galbani.pl
Opinie na remat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Email kontaktowy
jakosc@lactalis.pl
Adres internetowy
www.galbani.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- estoński
- łotewski
- litewski
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ser Mascarpone