Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

2,59 zł / 86,33kg


Opis:

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g


Ilość

Składniki

Składniki

sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)

kwas: kwas cytrynowy

wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy

enzym: papaina

przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna100/24 (kJ/kcal)
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany2,9 g
w tym cukry0 g
Białko3,0 g
Sól90,0 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)100
Wartość energetyczna (kcal)24
Tłuszcz (g)0
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
Węglowodany (g)2.9
w tym cukry (g)0
Białko (g)3
Sól (g)90

Opis produktu

Marka

Kamis

Cechy

gwarancja jakości

Marka standaryzowana

Marka - Kamis

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól zmiękczająca mięso

Marketing

Nazwa firmy

McCormick Polska S.A.

Adres firmy

Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Opis produktu

Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

30g ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 30

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1451106

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 38

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 6

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900084081023

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Obsługa klienta

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Adres internetowy

www.kamis.pl

Media społecznościowe

www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sól
Wariant - zmiękczająca mięso

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!