Prymat Pieprz czarny ziarnisty XXL 50 g

4,70 zł / 94,00kg


Opis:

Prymat Pieprz czarny ziarnisty XXL 50 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

dużo się opłaca!
pełne aromatu zioła i przyprawy

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Pieprz czarny ziarnisty.

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Pieprz ziarnisty jest używany do mięs, ryb, zup, sosów, bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, gdyż pieprz w formie ziarnistej stopniowo uwalnia swój aromat podczas gotowania.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Zapiekane jajka z serem kozim i szparagami
4 porcje, 20 min

Składniki:
- 12 plastrów wiejskiej szynki
- 4 plastry pomidorów malinowych
- ½ pęczka sparzonych i ugotowanych zielonych szparagów
- 4 jajka wiejskie
- 100 g sera koziego
- masło (do wysmarowania foremek)
Sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki wody
- 1 garść prażonych pestek dyni
- 1 garść prażonych pestek słonecznika
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 3 posiekane Suszone pomidory Smak
- Sos sałatkowy grecki Prymat
- sok z ½ cytryny
- kilka listków świeżej bazylii
- Do smaku: Oregano suszone, Sól morska, Pieprz czarny ziarnisty Prymat.

Sposób przygotowania:
Cztery kokilki smarujemy masłem, wkładamy dno plastrami szynki, kładziemy po jednym plasterku pomidora i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Ścieramy na tarce ser kozi, przyprawiamy oregano. Na koniec wbijamy do każdej kokilki jajko (uważamy, żeby żółtko się nie rozlało), doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Kokilki wstawiamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy gorącą wodą tak, aby woda sięgała do połowy wysokości foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Przygotowujemy sos: łączymy w słoiku wodę z oliwą, sok z cytryny, pokrojone suszone pomidory, kapary, sos grecki, pestki dyni i słonecznika. Na koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię. Danie podajemy w kokilkach, polane sosem.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

50g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 50

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
15913012

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 56

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 159
Szerokość - 130
Głębokość - 12

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Pieprz czarny
Wariant - ziarnisty XXL

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!