Czaniecki Makaron 5 jajeczny krajanka 250 g

5,97 zł / 23,88kg


Opis:

Czaniecki Makaron 5 jajeczny krajanka 250 g


Ilość

Składniki

mąka makaronowa pszenna

Wartości odżywcze

w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna 807 kJ / 190 kcal
Tłuszcz 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 38 g
- w tym cukry 0 g
Błonnik 2,8 g
Białko 6,6 g
Sól 0 g
Obliczona wartość odżywcza

na 100g

Wartość energetyczna (kJ) 807

Wartość energetyczna (kcal) 190

Tłuszcz (g) 0.7

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.2

Węglowodany (g) 38

w tym cukry (g) 0

Błonnik (g) 2.8

Białko (g) 6.6

Sól (g) 0

Opis produktu

Marka

Lubella

Marka standaryzowana

Marka - Lubella

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Makaron Świderki nr 19

Marketing

Nazwa firmy

Lubella Sp. z o.o. Sp. k.

Adres firmy

ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

O marce

Lubella Tradycja od 1881

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia

Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 6-8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź.
Rodzaj przechowywania
Typ



Przechowywać w temperaturze otoczenia



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Rukolowe pesto

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Świderki 400 g
Filet z indyka 200 g
Czerwona fasola 1 puszka
Rukola 200 g
Limonka 1 szt.
Parmezan 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Prażone pestki dyni 30 g
Czosnek 2 ząbki
Sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Przygotuj pesto: włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę.
3. To już prawie meta!
Pokrój filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę dokładnie opłucz pod zimną wodą. Dodaj ją na patelnię i podgrzewaj jeszcze przez 1 minutę. Połącz makaron, pesto oraz indyka i udekoruj liśćmi rukoli.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Uwaga!
Nigdy nie podgrzewaj pesto na patelni, ponieważ po podgrzaniu oliwa oddzieli się od reszty składników! Zawsze łącz je z makaronem w naczyniu zdjętym z ognia.

Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
226 106 66

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane

Waga

Waga brutto - 503

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 226
Szerokość - 106
Głębokość - 66

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900049911914

Obsługa klienta

Adres producenta

Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl

Adres internetowy

www.lubella.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Makaron
Wariant - Świderki


Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!