Lazur Ser pleśniowy Złocisty plastry 100 g
7,49 zł / 74,90kg
Opis:
Lazur Ser pleśniowy Złocisty plastry 100 g
Ilość
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Wartości odżywcze
w 100 g | |
---|---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1447 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 349 | ||
Tłuszcz (g) | 30 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 20 | ||
Węglowodany (g) | 1.8 | ||
w tym cukry (g) | 0 | ||
Białko (g) | 18 | ||
Sól (g) | 2.5 |
Opis produktu
Marka
Lazur
Cechy
posiada godło Teraz Polska
posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
Marka standaryzowana
Marka - Lazur
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy Złocisty - plastry
Marketing
Nazwa firmy
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Adres firmy
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Opis produktu
Lekko mleczny miąższ sera Lazur Złocisty wyróżnia się nietypową złocistą barwą i wyraźnym orzechowym posmakiem. Podobnie jak pozostałe sery marki Lazur, także Złocisty powstaje wyłącznie z polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników, a swój kolor zawdzięcza karotenom. Jest źródłem wielu składników odżywczych, dlatego stanowić może wartościowe uzupełnienie zbilansowanej diety. Złocisty doskonale się topi, dlatego sprawdzi się podczas grillowania lub jako podstawa sosów do mięs i warzyw. Uwydatni smak delikatnych ryb i sałatek, także owocowych.
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 1 | 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Proces dojrzewania serów trwa nieprzerwanie, dlatego ich wygląd i smak ulega zmianie. Naturalnym jest pojawienie się na ich powierzchni pleśni.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
100g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 100
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
179 | 128 | 17 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka, opakowanie zgrzewane
Waga
Waga brutto - 132
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 179
Szerokość - 128
Głębokość - 17
Obsługa klienta
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl
Email kontaktowy
serwis.konsumenta@lazur.pl
Adres internetowy
www.lazur.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ser pleśniowy
Wariant - Złocisty plastry