PODGRZYBEK SUSZONY 40 G. DEVALDANO.
15,69 zł / 392,25kg
Opis:
PODGRZYBEK SUSZONY 40 G. DEVALDANO.
Ilość
Opis szczegółowy
Podgrzybek suszony Devaldano to czyste bogactwo lasu zamknięte w szczelnym opakowaniu z wygodnym strunowym zamknięciem, dzięki czemu pomimo otwarcia produktu, nie traci on swojej świeżości. Ten krewny borowika szlachetnego jest jednym z najbardziej znanych polskich grzybów. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że aromat z charakterystyczną owocową nutą jest zachowany i uwalnia się dopiero w trakcie gotowania.
Parametry produktu
Rodzaj | Suszone |
Skład podstawowy | Podgrzybki |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 40 g |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 54 op. zb. (DU) |
Krótki opis marketingowy | Odpowiedni proces suszenia sprawia, że aromat podgrzybka suszonego devaldano, z charakterystyczną owocową nutą, jest zachowany i uwalnia się dopiero w trakcie gotowania. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety | 6 op. zb. (DU) |
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym | 2160 szt. |
Wymiar opakowania (SxWxG) | 12,5 x 22 x 1 cm |
Liczba opakowań konsumenckich | 40 szt. |
Liczba warstw na palecie | 9 warstw (warstwa) |
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu | Nazwa firmy: PHU DANEX Sp z o.o Sp K. Ulica i numer: Rosko ul. Dworcowa 34 Kod pocztowy i miasto: 64-730 WIELEŃ PL |
Waga brutto | 41 g |
Maksymalna liczba warstw na palecie | 9 warstw (warstwa) |
Waga jednostkowa brutto | 0,04 kg |
Składniki | Podgrzybek brunatny suszony krajanka - xerocomus badius |
Alergeny »
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Przechowywanie »
Instrukcje dotyczące przygotowania | Susz należy dokłądnie wypłukać, następnie zalać wodą i odstawić na ok. 30 min (max 8h). po wyznaczonym czasie odsącz grzyby. tak przygotowany produkt można poddać dalszej obróbce. |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Chronić przed dostępem wilgoci. |
Wartość odżywcza »
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,04 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 55 g |
Wielkość porcji | 40 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 274 kcal/100g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Inne informacje o zawartości »
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Dodatkowe informacje »
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim? | Tak |
Dodano produkt do koszyka
×
Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.