Diamant Cukier puder 500 g

5,59 zł / 11,18kg


Opis:

Diamant Cukier puder 500 g


Ilość

Składniki

Wartości odżywcze

Średnie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 100 g
Tłuszcz 0 g
Obliczona wartość odżywcza

na 100g

Wartość energetyczna (kJ) 1700

Wartość energetyczna (kcal) 400

Białko (g) 0

Węglowodany (g) 100

Tłuszcz (g) 0

Opis produktu

Marka

Diamant

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Marketing

Opis produktu

Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
Pakowany w papierową torebkę 500 g (dostępne również inne gramatury produktu)

O marce

Do wypieków i dekoracji, do lukrów, polew i posypek, do mas tortowych i serowych, do kremów, deserów i koktajli polecamy także puder smakowy Diamant: z aromatem waniliowym, z aromatem cytrynowym oraz z dodatkiem kakao.

Dodatkowe informacje

Sprawdzone przepisy na www.diamant.pl

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ



Przechowywać w temperaturze otoczenia



Przygotowanie i stosowanie

Sernik pomarańczowy
250 g Cukru pudru Diamant, 300 g białego sera (trzykrotnie zmielonego), 120 g masła, 8 jaj, 1 pomarańcza, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier wanilinowy, 100 g płatków migdałowych, 100 g rodzynek, szczypta soli, bułka tarta.

Do miski włożyć masło, ser, cukier puder i utrzeć na gładką masę. Oddzielić żółtka od białek. Białka z solą ubić na sztywną pianę, odstawić. Do masy serowej dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Umyć pomarańczę, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, rodzynki i płatki migdałowe. Wymieszać. Całość połączyć z pianą z białek uważając, aby masa nie opadła. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę. Piec na złocisty kolor w temp. 170°C przez około 45 minut. Po wystudzeniu sernik można oblać czekoladą i udekorować cząstkami pomarańczy.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
115 86 57

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Waga

Waga brutto - 502

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 115
Szerokość - 86
Głębokość - 57

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
Tel. 61-8665061

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!