Jogurt naturalny nadbużański bez laktozy 200g
3,29 zł / 16,45kg
Opis:
Jogurt naturalny nadbużański bez laktozy 200g
Ilość
Składniki: Mleko, śmietanka (z mleka), białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych.
Jogurt Nadbużański bez laktozy – zdrowa nowość w Twojej kuchni
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy, różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej słodszy od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Nadbużański bez laktozy, który zawiera wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone.
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Jednym z najistotniejszych składników odżywczych tego jogurtu jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie wapń.
Cukry: 4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Wartość energetyczna kcal: 110 kcal
Wartość energetyczna kJ: 455 kJ
Wielkość porcji: 200 g
Zawartość białek: 3,2 g
Zawartość soli: 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9 g
Zawartość węglowodanów: 4 g