Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg
7,63 zł / 7,63kg
Opis:
Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1442 kJ / 340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 0,9 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 70,6 g | 27% |
w tym cukry | 1,7 g | 2% |
Białko | 11,0 g | 22% |
Sól | 0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1442 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 340 | ||
Tłuszcz (g) | 0.9 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.3 | ||
Węglowodany (g) | 70.6 | ||
w tym cukry (g) | 1.7 | ||
Białko (g) | 11 | ||
Sól (g) | 0 |
Opis produktu
Marka
Basia
Cechy
edycja limitowana
smaki świata
Marka standaryzowana
Marka - Basia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ "00"
Marketing
Nazwa firmy
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Opis produktu
Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi.
Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak.
Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy!
Więcej na: www.mojabasia.pl
O marce
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Przepisy
Oryginalna włoska Margherita
- 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00"
- ¾ szklanki ciepłej wody
- 10 g świeżych drożdży
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- płaska łyżeczka soli
- sos pomidorowy lub pomidory w puszcze
- ser mozzarella (w bloku)
W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków.
Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
178 | 100 | 82 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 1000
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 178
Szerokość - 100
Głębokość - 82
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05902020163190
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Obsługa klienta
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mąka na pizzę włoską
Wariant - typ 00