Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg
7,49 zł / 13,62kg
Opis:
Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1502 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Błonnik | 3,7 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,03 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1502 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 354 | ||
Tłuszcz (g) | 1.2 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4 | ||
Węglowodany (g) | 72 | ||
w tym cukry (g) | 2.9 | ||
Błonnik (g) | 3.7 | ||
Białko (g) | 12 | ||
Sól (g) | 0.03 |
Opis produktu
Marka
Lubella
Cechy
idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe
Marka standaryzowana
Marka - Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 550 - luksusowa
Marketing
Nazwa firmy
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres firmy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Opis produktu
Mąka puszysta luksusowa
Idealna do: pączków i faworków oraz ciast drożdżowych
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Nasz przepis
Pyszne pączki luksusowe
Składniki:
- 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella
- 200 g cukru pudru
- 150 g masła
- 5 żółtek
- 2 jajka
- 80 g drożdży
- ½ litra mleka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- szczypta soli
- konfitura do nadziewania
- olej do smażenia
Wykonanie:
100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy tak, aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzone w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczynu, dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy, pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypanej mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.
mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
168 | 105 | 83 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Waga
Waga brutto - 1006
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 168
Szerokość - 105
Głębokość - 83
Obsługa klienta
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mąka puszysta
Wariant - luksusowa typ 550