Lubella typ 450 Mąka puszysta tortowa 1 kg
7,49 zł / 7,49kg
Opis:
Lubella typ 450 Mąka puszysta tortowa 1 kg
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1494 kJ /352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,03 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1494 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 352 | ||
Tłuszcz (g) | 1.1 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.3 | ||
Węglowodany (g) | 74 | ||
w tym cukry (g) | 2.3 | ||
Błonnik (g) | 3.1 | ||
Białko (g) | 10 | ||
Sól (g) | 0.03 |
Opis produktu
Marka
Lubella
Cechy
idealna na: ciasta biszkoptowe, torty, babki
Marka standaryzowana
Marka - Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 450 - tortowa
Marketing
Nazwa firmy
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres firmy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Opis produktu
Mąka puszysta tortowa
Idealna do: biszkoptów, babek i tortów
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
- 1 szklanka mąki tortowej Lubella
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
- 2 łyżki kakao
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy. Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy.
Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
175 | 107 | 79 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Waga
Waga brutto - 1008
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 175
Szerokość - 107
Głębokość - 79
Obsługa klienta
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mąka puszysta
Wariant - tortowa typ 450