Kotanyi Czarnuszka cała 20 g

2,46 zł / 123,00kg


Opis:

Kotanyi Czarnuszka cała 20 g


Ilość

Opis produktu

Marka

Kotányi

Cechy

100% naturalny smak!
bogaty aromat

Marka standaryzowana

Marka - Kotányi

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Czarnuszka cała

Marketing

Opis produktu

Czarnuszka charakteryzuje się pikantnym aromatem, dlatego zmielona może stanowić świetny substytut pieprzu. W smaku przypomina nieco sezam z lekką nutą kminku. Czarnuszka jest również nazywana: czarnym kminem, rzymską kolendrą czy kwiatem kopru.

O marce

Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

Pozostałe informacje

Opakowanie zachowujące aromat

Zdrowie i styl życia

Informacje dla alergików: pozostały tekst

Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: Ziaren czarnuszki używa się podobnie do maku - posypuje się nimi wierzch ciast, chlebów, pit i małych ciastek.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Przepisy

Pikantne ciasto francuskie z czarnuszką na 2 porcje:
Lista zakupów:
1 gotowe ciasto francuskie, 250 g mięsa mielonego (np.: wieprzowina, wołowina, baranina), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 marchew, 2 łyżeczki curry, 1 jajko, 2 łyżki czarnuszki, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku

Przyrządzenie: Posiekać cebulę i czosnek, krótko podsmażyć i zostawić do ostudzenia. Mięso przyprawić solą, pieprzem i curry, dodać jajko i cebulę z czosnkiem. Dodać drobno startą marchewkę i wszystko dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 8 równych kawałków. Na każdy nałożyć porcję mięsa i uformować ciastka. Wierzch posmarować olejem i posypać ziarnami czarnuszki. Piec w nagrzanym do 185°C piekarniku przez 20 min.

Wskazówka: Wyśmienicie smakuje ze śmietanowym dipem, chili i świeżą kolendrą.

Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Opakowanie

Rozmiar opakowania

20g ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 20

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1591048

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 25

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 159
Szerokość - 104
Głębokość - 8

Obsługa klienta

Adres producenta

Kotányi GmbH
A-2120 Wolkersdorf/PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Adres zwrotny

www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com

Email kontaktowy

info.pl@kotanyi.com

Adres internetowy

www.kotanyi.com

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski
Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!