Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg

7,49 zł / 13,62kg


Opis:

Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg


Ilość

Składniki

Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna1502 kJ / 354 kcal
Tłuszcz1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany72 g
w tym cukry2,9 g
Błonnik3,7 g
Białko12 g
Sól0,03 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1502
Wartość energetyczna (kcal)354
Tłuszcz (g)1.2
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.4
Węglowodany (g)72
w tym cukry (g)2.9
Błonnik (g)3.7
Białko (g)12
Sól (g)0.03

Opis produktu

Marka

Lubella

Cechy

idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe

Marka standaryzowana

Marka - Lubella

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna typ 550 - luksusowa

Marketing

Nazwa firmy

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Adres firmy

ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Opis produktu

Mąka puszysta luksusowa
Idealna do: pączków i faworków oraz ciast drożdżowych

O marce

Lubella Tradycja od 1881

Gwarancja jakości Lubella

Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Nasz przepis
Pyszne pączki luksusowe

Składniki:
- 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella
- 200 g cukru pudru
- 150 g masła
- 5 żółtek
- 2 jajka
- 80 g drożdży
- ½ litra mleka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- szczypta soli
- konfitura do nadziewania
- olej do smażenia

Wykonanie:
100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy tak, aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzone w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczynu, dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy, pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypanej mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Dobra rada
Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.

mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
16810583

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka papierowa

Waga

Waga brutto - 1006

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 168
Szerokość - 105
Głębokość - 83

Obsługa klienta

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka puszysta
Wariant - luksusowa typ 550

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!