Mlekovita Śmietanka Polska deserowa 30 % 1 L

29,60 zł / 29,60l


Opis:

Mlekovita Śmietanka Polska deserowa 30 % 1 L


Ilość

Składniki

Składniki

śmietanka

białka mleka

stabilizator - karagen

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna1204 kJ / 292 kcal
Tłuszcz30 g
w tym kwasy nasycone20 g
Węglowodany3,2 g
w tym cukry3,2 g
Białko2,3 g
Sól0,08 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1204
Wartość energetyczna (kcal)292
Tłuszcz (g)30
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)20
Węglowodany (g)3.2
w tym cukry (g)3.2
Białko (g)2.3
Sól (g)0.08
Structured Nutrition EU
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna1204 kJ
Wartość energetyczna292 kcal
Tłuszcz30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone20 g
Węglowodany3.2 g
w tym cukry3.2 g
Białko2.3 g
Sól0.08 g

Opis produktu

Marka

Mlekovita

Cechy

Produkt polski

Marka standaryzowana

Marka - Mlekovita

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Śmietanka UHT 30 % tłuszczu.

Marketing

Kontakt

SM MLEKOVITA

Adres kontaktowy

ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska

Logotypy stron trzecich

  • FSC

Opis produktu

Doskonała do: ubijania, dekoracji, deserów, kremów

Pozostałe informacje

FSC - Mieszany, Tektura z odpowiedzialnych źródeł, FSC C014047
Tetra Pak wybiera FSC

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania

  • Nie zamrażać
Rodzaj przechowywania
TypMaks. temp. °C
Przechowywać w temperaturze otoczenia25

Przygotowanie i stosowanie

Przed otwarciem wstrząsnąć. Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6°C ÷ 8°C przez 12 godzin.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Nie zamrażać.

Przepisy

Przepis Mlekovity
Śmietankowy mus czekoladowy z wiśniami

Składniki
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 100 masła Polskiego
- 4 łyżki soku wiśniowego
- 2 żółtka
- 2 łyżki miodu
- 500 ml śmietanki Polskiej 30% tłuszczu
- 100 g wiśni

Przygotowanie
Czekoladę łamiemy na kawałki, roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło Polskie i mieszamy, dopóki się nie rozpuści. Lekko studzimy.
Śmietankę Polską ubijamy. Żółtka ucieramy z miodem, wlewamy sok wiśniowy. Do masy dokładamy rozpuszczoną czekoladę oraz połowę bitej śmietanki. Dokładnie mieszamy, przekładamy do filiżanek, nakrywamy folią. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Schłodzony mus czekoladowy dekorujemy resztą bitej śmietanki i wiśniami.

Mlekovita Masło Polskie - wykorzystaj w przepisie

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1l

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
2137674

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Litrów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 1052

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 213
Szerokość - 76
Głębokość - 74

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski

Obsługa klienta

Adres producenta

SM MLEKOVITA,
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska

Adres zwrotny

SM MLEKOVITA,
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Śmietanka Polska deserowa
Wariant - 30 %

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!