Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
9,28 zł / 24,75kg
Opis:
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
Ilość
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1575 kJ/378 kcal |
Tłuszcz | 23,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,5 g |
Węglowodany | 33,4 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,6 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1575 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 378 | ||
Tłuszcz (g) | 23.4 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 13.5 | ||
Węglowodany (g) | 33.4 | ||
w tym cukry (g) | 2 | ||
Białko (g) | 4.9 | ||
Sól (g) | 0.6 |
Opis produktu
Marka
Henglein
Cechy
smak domowej kuchni
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia 50 x 25 cm
Marka standaryzowana
Marka - Henglein
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony
Marketing
Opis produktu
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 2 | 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Przepisy
Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
375g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 375
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
60 | 311 | 38 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 392
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 60
Szerokość - 311
Głębokość - 38
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech
Obsługa klienta
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Telefon kontaktowy
tel. 32/260 55 66
Adres internetowy
www.henglein.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski