Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

9,28 zł / 24,75kg


Opis:

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g


Ilość

Składniki

Składniki

mąka pszenna

woda

tłuszcz palmowy

alkohol etylowy

cukier

sól spożywcza

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone13,5 g
Węglowodany33,4 g
w tym cukry2,0 g
Białko4,9 g
Sól0,6 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1575
Wartość energetyczna (kcal)378
Tłuszcz (g)23.4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)13.5
Węglowodany (g)33.4
w tym cukry (g)2
Białko (g)4.9
Sól (g)0.6

Opis produktu

Marka

Henglein

Cechy

smak domowej kuchni
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia 50 x 25 cm

Marka standaryzowana

Marka - Henglein

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony

Marketing

Opis produktu

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
TypMin. temp. °CMaks. temp. °C
Schładzać28

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

375g ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 375

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
6031138

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Niemcy

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Waga

Waga brutto - 392

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 60
Szerokość - 311
Głębokość - 38

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech

Obsługa klienta

Adres producenta

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl

Telefon kontaktowy

tel. 32/260 55 66

Adres internetowy

www.henglein.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski
Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!