Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g

20,99 zł / 41,98kg


Opis:

Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g


Ilość

Składniki

Składniki

Zawartość tłuszczu 27%

Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
wartość energetyczna2087 kJ/499 kcal
tłuszcz w tym27 g
- kwasy tłuszczowe nasycone17 g
węglowodany w tym38 g
- cukry38 g
białko26 g
sól0.80 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)2087
Wartość e11,71nergetyczna (kcal)
499
Tłuszcz (g)27
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)17
Węglowodany (g)38
w tym cukry (g)38
Białko (g)26
Sól (g)0.8

Opis produktu

Marka

Łaciate

Marka standaryzowana

Marka - Łaciate

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mleko w proszku pełne

Marketing

Nazwa firmy

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie

Adres firmy

Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo

Pozostałe informacje

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Przygotowanie 250 ml mleka płynnego:
Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek).
Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę.
Następnie połączyć z pozostałą ilością wody.
Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Dolna granica wieku

Zalecana - miesiąc/miesiące/miesięcy

12

Przepisy

Przepis na każdą okazję:

Domowe wafle mleczne.

Składniki:
- 1 opakowani wafli
- 150 g masła Łaciate
- 1 szklanka cukru
- ¾ szklanki mleka Łaciate
- 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate
- 3 łyżki ciemnego kakao

Przygotowanie:
1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia.
2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy.
3. Jednolitą masą przekładamy wafle.
4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego!

Dobre rady:
Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
25811764

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 518

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 258
Szerokość - 117
Głębokość - 64

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Obsługa klienta

Adres producenta

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl

Adres zwrotny

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl

Adres internetowy

www.mlekpol.com.pl

Rozszerzone dane

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.

Języki na opakowaniu

  • inne
  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mleko w proszku
Wariant - pełne

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!