Diamant Cukier puder 500 g
5,59 zł / 11,18kg
Opis:
Diamant Cukier puder 500 g
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
Średnie wartości odżywcze w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ / 400 kcal |
Białko | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
Tłuszcz | 0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g |
|
|
|
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1700 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) | 400 |
|
|
Białko (g) | 0 |
|
|
Węglowodany (g) | 100 |
|
|
Tłuszcz (g) | 0 |
|
|
Opis produktu
Marka
Diamant
Marka standaryzowana
Marka - Diamant
Marketing
Opis produktu
Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier
kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych
ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej
śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy
ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy
polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu
mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
Pakowany w papierową torebkę 500 g (dostępne również inne gramatury produktu)
O marce
Do wypieków i dekoracji, do lukrów, polew i posypek, do mas tortowych i serowych, do kremów, deserów i koktajli polecamy także puder smakowy Diamant: z aromatem waniliowym, z aromatem cytrynowym oraz z dodatkiem kakao.
Dodatkowe informacje
Sprawdzone przepisy na www.diamant.pl
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
|
|
|
|
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przygotowanie i stosowanie
Sernik pomarańczowy
250 g Cukru pudru Diamant, 300 g
białego sera (trzykrotnie zmielonego), 120 g masła, 8 jaj, 1 pomarańcza,
3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier
wanilinowy, 100 g płatków migdałowych, 100 g rodzynek, szczypta soli,
bułka tarta.
Do miski włożyć masło, ser, cukier puder i utrzeć na
gładką masę. Oddzielić żółtka od białek. Białka z solą ubić na sztywną
pianę, odstawić. Do masy serowej dodawać po jednym żółtku cały czas
ucierając. Umyć pomarańczę, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do masy
serowej. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier
wanilinowy, rodzynki i płatki migdałowe. Wymieszać. Całość połączyć z
pianą z białek uważając, aby masa nie opadła. Formę wysmarować
tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę. Piec na złocisty kolor w
temp. 170°C przez około 45 minut. Po wystudzeniu sernik można oblać
czekoladą i udekorować cząstkami pomarańczy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
115 | 86 | 57 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torba papierowa
Waga
Waga brutto - 502
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 115
Szerokość - 86
Głębokość - 57
Obsługa klienta
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
Tel. 61-8665061
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski