Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

14,19 zł / 28,38kg


Opis:

Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g


Ilość

Składniki

Wartości odżywcze
w 100 g cukru trzcinowego:
Wartość energetyczna1615 kJ/380 kcal
Białko0 g
Węglowodany95 g
Tłuszcz0 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1615
Wartość energetyczna (kcal)380
Białko (g)0
Węglowodany (g)95
Tłuszcz (g)0

Opis produktu

Marka

Diamant

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany

Marketing

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.

Dodatkowe informacje

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Przepisy

Glazurowane nóżki kurczaka
Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól.

Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły.

Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1829257

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 519

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 182
Szerokość - 92
Głębokość - 57

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061

Telefon kontaktowy

tel. 61-8665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • angielski
  • polski
Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!