Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
14,19 zł / 28,38kg
Opis:
Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g cukru trzcinowego: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1615 kJ/380 kcal |
Białko | 0 g |
Węglowodany | 95 g |
Tłuszcz | 0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1615 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 380 | ||
Białko (g) | 0 | ||
Węglowodany (g) | 95 | ||
Tłuszcz (g) | 0 |
Opis produktu
Marka
Diamant
Marka standaryzowana
Marka - Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier trzcinowy nierafinowany
Marketing
Opis produktu
Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
Dodatkowe informacje
Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl
Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepisy
Glazurowane nóżki kurczaka
Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól.
Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły.
Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
182 | 92 | 57 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 519
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 182
Szerokość - 92
Głębokość - 57
Obsługa klienta
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061
Telefon kontaktowy
tel. 61-8665061
Adres internetowy
www.diamant.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- angielski
- polski