Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

8,59 zł / 17,18kg


Opis:

Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g


Ilość

Składniki

Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1700
Wartość energetyczna (kcal)400
Tłuszcz (g)0
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
Węglowodany (g)100
w tym cukry (g)100
Białko (g)0
Sól (g)0.01

Opis produktu

Marka

Diamant

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany

Marketing

Nazwa firmy

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka.

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Przepisy

Ciasto z suszonymi morelami i migdałami

Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki.

Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut.

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1819257

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 531

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 181
Szerokość - 92
Głębokość - 57

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl

dołącz do nas
www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Telefon kontaktowy

+48618665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Media społecznościowe

www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski
  • inne

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Cukier trzcinowy nierafinowany
Wariant - Dry Demerara

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!