Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g

4,89 zł / 326,00kg


Opis:

Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g


Ilość

Składniki

Składniki

cukier
11% skórka pomarańczowa*
naturalny aromat pomarańczowy
*Skórka pomarańczowa z upraw ekologicznych

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartości odżywcze
w 100 g:
Wartość energetyczna1590 kJ /375 kcal
Tłuszcz0,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g
Węglowodany90 g
w tym Cukry82 g
Białko0,1 g
Sól0,03 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1590
Wartość energetyczna (kcal)375
Tłuszcz (g)0.1
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
Węglowodany (g)90
w tym cukry (g)82
Białko (g)0.1
Sól (g)0.03

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

z pomarańczy z Włoch

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Podmarka

Podmarka - Ze świata natury

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier ze skórką pomarańczową

Marketing

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Opis produktu

Aromatyczne pomarańcze z kontrolowanych upraw, dojrzewające w pełnym słońcu włoskich gajów cytrusowych, gwarantują niepowtarzalny bukiet smaków i zapachów - wprost Ze świata natury. Cukier ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera charakteryzuje się:
- delikatną konsystencją cukru pudru
- łatwo łączy się z innymi składnikami ciasta
- widoczne są w nim drobne, ekologiczne skórki pomarańczy
- intensywne aromatyzowanie w wypiekach, deserach, napojach, grzanym winie
- 1 porcja 15 g wystarcza na 250-300 g mąki.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Doskonały do ciast, deserów, napojów i grzanego wina.
Porcja na ok. 250-300 g mąki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na Pomarańczowe brownie

Dodaj:
200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 50 g kakao, 150 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenie Dr. Oetkera, 350 g cukru, 1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera, 4 jajka.

Sposób przygotowania:
1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C.
2. Czekoladę pokrusz do miski (metalowej, szklanej) ustawionej na garnku z gotującą się wodą i dodaj masło. Cały czas mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
3. Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz Cukier ze skórką pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

15g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 15

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
159994

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Waga

Waga brutto - 18

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 159
Szerokość - 99
Głębokość - 4

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Cukier
Wariant - ze skórką pomarańczową

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!