House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g

7,19 zł / 143,80kg


Opis:

House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g


Ilość

Składniki

Składniki

imbir 35,4%
czosnek 18,5%
pasta chili (czerwona papryka chili 40%, woda)
kolendra mielona 6,9%
olej słonecznikowy
woda
sok z cytryny
sól
mięta
mango w proszku
cukier
przyprawy
kurkuma
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: ryby, orzeszki ziemne, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, nasiona sezamu.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
wartość energetyczna689 kJ / 165 kcal
tłuszcz8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,1 g
węglowodany17 g
w tym cukry3,2 g
białko3,1 g
sól3,6 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)689
Wartość energetyczna (kcal)165
Tłuszcz (g)8.3
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1.1
Węglowodany (g)17
w tym cukry (g)3.2
Białko (g)3.1
Sól (g)3.6
Structured Nutrition EU
na 100
Wartość energetyczna689 kJ
Wartość energetyczna165 kcal
Tłuszcz8.3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1.1 g
Węglowodany17 g
w tym cukry3.2 g
Białko3.1 g
Sól3.6 g

Opis produktu

Marka

House of Asia

Cechy

kuchnia indyjska

Marka standaryzowana

Marka - House of Asia

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Pasta Tikka Masala

Marketing

Kontakt

De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.

Adres kontaktowy

Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska

Opis produktu

Pasta Tikka Masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie imbiru i czosnku z nasionami kolendry.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Ryba - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Przepisy

Kurczak tikka masala
10 min.
2x

Składniki
1. 1 łyżka oleju
2. 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
3. 50 g miksu warzyw (zielona papryka, cebula, pomidor)
4. 110 ml wody
5. 1 łyżka śmietany lub jogurtu i dodatkowa do dekoracji

Przygotowanie
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty na średnim ogniu, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Tikka Masala (50 g), smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj śmietanę lub jogurt, zamieszaj.
5. Udekoruj śmietaną lub jogurtem.

Tip: Podawaj z chlebkiem naan, ryżem lub pieczywem.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

50g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 50

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1671199

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Indie

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie

Waga

Waga brutto - 64

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 167
Szerokość - 119
Głębokość - 9

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Indiach.

Obsługa klienta

Adres producenta

De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl

Adres zwrotny

De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl

Adres internetowy

www.houseofasia.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Pasta Tikka Masala
Wariant - średnia

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!