Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg

19,59 zł / 19,59kg


Opis:

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg


Ilość

Składniki

Składniki

skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
włókno roślinne (psyllium, bambus)
mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
mąka z soczewicy 3,6%
dekstroza
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję. Bez laktozy, Bez pszenicy.
Wartości odżywcze
100 g
wartość energetyczna1459 kJ
wartość energetyczna344 kcal
tłuszcz0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
węglowodany80 g
w tym cukry2,8 g
błonnik5,3 g
białko2,5 g
sól0,76 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1459
Wartość energetyczna (kcal)344
Tłuszcz (g)0.6
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.1
Węglowodany (g)80
w tym cukry (g)2.8
Błonnik (g)5.3
Białko (g)2.5
Sól (g)0.76

Opis produktu

Marka

Schär

Marka standaryzowana

Marka - Schär

Marketing

Kontakt

Dr. Schär AG/SPA

Adres kontaktowy

Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Logotypy stron trzecich

  • Znak przekreślonego kłosa
  • Green Dot

Opis produktu

Chleb i bułki
Pizza i ciasta drożdżowe
Pożywne przekąski
Słodkie ciasta drożdżowe

Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Pozostałe informacje

Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117

Dodatkowe informacje

Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com

Zdrowie i styl życia

Informacje dot. stylu życia

  • Bezglutenowy

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Nie zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Nie zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na pizzę
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury
Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli.
Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C.

Przepis na chleb
Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli.
Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia.
Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut.

Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 1 - PET

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
27313364

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 1020

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 273
Szerokość - 133
Głębokość - 64

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Adres zwrotny

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • czeski
  • duński
  • norweski
  • polski
  • rosyjski
  • słowacki
  • szwedzki

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka bezglutenowa do wypieku chleba

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!