Schär Mieszanka mąki bezglutenowej 1 kg

15,09 zł / 15,09kg


Opis:

Schär Mieszanka mąki bezglutenowej 1 kg


Ilość

Składniki

Składniki

skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
mąka kukurydziana
substancja zagęszczająca: guma guar
dekstroza

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję. Bez laktozy.

Wartości odżywcze
100 g
wartość energetyczna1459 kJ
wartość energetyczna344 kcal
tłuszcz0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
węglowodany82 g
w tym cukry1,7 g
błonnik4,7 g
białko1,0 g
sól0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1459
Wartość energetyczna (kcal)344
Tłuszcz (g)0.5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.1
Węglowodany (g)82
w tym cukry (g)1.7
Błonnik (g)4.7
Białko (g)1
Sól (g)0.01

Opis produktu

Marka

Schär

Marka standaryzowana

Marka - Schär

Marketing

Kontakt

Dr. Schär AG/SPA

Adres kontaktowy

Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Logotypy stron trzecich

  • Znak przekreślonego kłosa
  • Green Dot

Opis produktu

Naleśniki
Gnocchi
Makaron jajeczny
Kluski
Zagęszczanie sosów
Panierowanie mięsa
Beszamel

Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Pozostałe informacje

Znak przekreślonego kłosa - IT-016-172

Dodatkowe informacje

Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com

Zdrowie i styl życia

Informacje dot. stylu życia

  • Bezglutenowy

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Nie zawiera
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Naleśniki
Składniki: 130 g mąki „Mehl-Farine" Schär, 2 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 300 ml mleka, trochę soli, 2 łyżki roztopionego masła, 30 g oleju do smażenia.
Przygotowanie: Wymieszać z sobą mąkę, sól, masło, cukru i lekko ubite jaja, stopniowo dodając mleko. Ciasto dobrze wymieszać mikserem i odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju, nanieść równomiernie łyżkę wazową ciasto i smażyć naleśniki na złocistobrązowy kolor.

Makaron jajeczny
Składniki: 250 g "Mehl-Farine" Schär, 3 jajka, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody.
Przygotowanie: Z przesianej mąki usypać na stolnicy kopczyk, w środku zrobić dołek, wbić do niego jajka, wlać oliwę i wodę. Wymieszać wszystkie składniki, dodając po trosze mąki, wyrobić gładkie i zwarte ciasto. Podzielić nożem na małe porcje, następnie z pomocą maszynki do makaronu przygotować wybrany kształt (tagliatelle, tortellini, ravioli, itp.). Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 1 - PET

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
27413759

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 1024

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 274
Szerokość - 137
Głębokość - 59

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com

Adres zwrotny

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com

Adres internetowy

www.schaer.com

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • czeski
  • holenderski
  • francuski
  • niemiecki
  • włoski
  • polski
  • rosyjski
  • słowacki

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mieszanka mąki bezglutenowej

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!