Lazur Ser pleśniowy Srebrzysty plastry 100 g
7,49 zł / 74,90kg
Opis:
Lazur Ser pleśniowy Srebrzysty plastry 100 g
Ilość
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Wartości odżywcze
w 100 g | |
---|---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1447 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 349 | ||
Tłuszcz (g) | 30 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 20 | ||
Węglowodany (g) | 1.8 | ||
w tym cukry (g) | 0 | ||
Białko (g) | 18 | ||
Sól (g) | 2.5 |
Opis produktu
Marka
Lazur
Cechy
posiada godło Teraz Polska
posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
Marka standaryzowana
Marka - Lazur
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy Srebrzysty - plastry
Marketing
Nazwa firmy
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
Adres firmy
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Opis produktu
Ser Lazur Srebrzysty ma delikatny miąższ i lekką, nienarzucającą się kompozycję smakową o długo utrzymującej się nucie orzechów i szlachetnej pleśni. Srebrzysty, jak wszystkie skalmierzyckie sery, produkowany jest wyłącznie z najlepszego mleka, pochodzącego od lokalnych dostawców. Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. Zastosowany może być w potrawach na zimno, takich jak koreczki, czy sałatki warzywne lub mięsne, jak również jako baza do dipów, czy sosów na ciepło.
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 1 | 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Proces dojrzewania serów trwa nieprzerwanie, dlatego ich wygląd i smak ulega zmianie. Naturalnym jest pojawienie się na ich powierzchni pleśni.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
100g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 100
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
181 | 128 | 17 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka, opakowanie zgrzewane
Waga
Waga brutto - 118
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 181
Szerokość - 128
Głębokość - 17
Obsługa klienta
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl
Email kontaktowy
serwis.konsumenta@lazur.pl
Adres internetowy
www.lazur.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ser pleśniowy
Wariant - Srebrzysty plastry