Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g

2,01 zł / 201,00kg


Opis:

Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

pełne aromatu zioła i przyprawy

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Gałka muszkatołowa mielona

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Gałka muszkatołowa ma intensywny korzenno-słodkawy smak. Stosowana jest do sosów śmietankowych i serowych, a także do tradycyjnych polskich potraw takich jak: bigos, flaki, zupa fasolowa, czy też mielone kotlety. Nadaje wyjątkowy aromat słodkim deserom i napojom.

O marce

Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ



Przechowywać w temperaturze otoczenia



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Tartaletki ze szpinakiem
4 porcje, 130 min

Składniki:
- 250 g świeżego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 200 g sera pleśniowego,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- 2 łyżki masła,
- olej rzepakowy do smażenia,
- do smaku: Pieprz czarny gruby mielony, Sól morska Prymat.

Ciasto:
- 200 g mąki krupczatki,
- 120 g zimnego masła,
- 2 żółtka.

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać, dodać pokrojone na kawałki masło i posiekać z mąką. Dodać żółtka, szczyptę soli i wyrobić na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Szpinak umyć, odciąć twarde końcówki i podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem, olejem i pokrojonym w plastry czosnkiem. Dodać połowę pokruszonego sera pleśniowego, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Foremki posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i przełożyć do foremek. Spody ponakłuwać. Piec na złoty kolor przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ciasto wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia. Następnie nałożyć farsz i dodać na górę pozostałą część pokruszonego sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika na ok. 5 minut. Piec do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

10g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 10

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
148 111 7

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 14

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 148
Szerokość - 111
Głębokość - 7

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05901135019842

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Gałka muszkatołowa
Wariant - mielona


Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!