Czaniecki Makaron 5 jajeczny krajanka 250 g
6,27 zł / 25,08kg
Opis:
Czaniecki Makaron 5 jajeczny krajanka 250 g
Ilość
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 807 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 38 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g |
|
|
|
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 807 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) | 190 |
|
|
Tłuszcz (g) | 0.7 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2 |
|
|
Węglowodany (g) | 38 |
|
|
w tym cukry (g) | 0 |
|
|
Błonnik (g) | 2.8 |
|
|
Białko (g) | 6.6 |
|
|
Sól (g) | 0 |
|
|
Opis produktu
Marka
Lubella
Marka standaryzowana
Marka - Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron Świderki nr 19
Marketing
Nazwa firmy
Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
Adres firmy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 6-8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź.
Rodzaj przechowywania
Typ |
|
|
|
|
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Rukolowe pesto
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Świderki 400 g
Filet z indyka 200 g
Czerwona fasola 1 puszka
Rukola 200 g
Limonka 1 szt.
Parmezan 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Prażone pestki dyni 30 g
Czosnek 2 ząbki
Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Przygotuj
pesto: włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki
dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie
za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę.
3. To już prawie meta!
Pokrój
filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę
dokładnie opłucz pod zimną wodą. Dodaj ją na patelnię i podgrzewaj
jeszcze przez 1 minutę. Połącz makaron, pesto oraz indyka i udekoruj
liśćmi rukoli.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Nigdy nie
podgrzewaj pesto na patelni, ponieważ po podgrzaniu oliwa oddzieli się
od reszty składników! Zawsze łącz je z makaronem w naczyniu zdjętym z
ognia.
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W
kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy
zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z
Lubellą niepowtarzalne dania!
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
226 | 106 | 66 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane
Waga
Waga brutto - 503
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 226
Szerokość - 106
Głębokość - 66
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049911914
Obsługa klienta
Adres producenta
Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl
Adres internetowy
www.lubella.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Makaron
Wariant - Świderki