Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g
20,99 zł / 41,98kg
Opis:
Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g
Ilość
Składniki
Składniki
Zawartość tłuszczu 27%
Wartości odżywcze
w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 2087 kJ/499 kcal |
tłuszcz w tym | 27 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany w tym | 38 g |
- cukry | 38 g |
białko | 26 g |
sól | 0.80 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 2087 | ||
Wartość e11,71nergetyczna (kcal) | 499 | ||
Tłuszcz (g) | 27 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17 | ||
Węglowodany (g) | 38 | ||
w tym cukry (g) | 38 | ||
Białko (g) | 26 | ||
Sól (g) | 0.8 |
Opis produktu
Marka
Łaciate
Marka standaryzowana
Marka - Łaciate
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mleko w proszku pełne
Marketing
Nazwa firmy
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Adres firmy
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
Pozostałe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie 250 ml mleka płynnego:
Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek).
Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę.
Następnie połączyć z pozostałą ilością wody.
Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dolna granica wieku
Zalecana - miesiąc/miesiące/miesięcy
Przepisy
Przepis na każdą okazję:
Domowe wafle mleczne.
Składniki:
- 1 opakowani wafli
- 150 g masła Łaciate
- 1 szklanka cukru
- ¾ szklanki mleka Łaciate
- 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate
- 3 łyżki ciemnego kakao
Przygotowanie:
1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia.
2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy.
3. Jednolitą masą przekładamy wafle.
4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego!
Dobre rady:
Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
258 | 117 | 64 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 518
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 258
Szerokość - 117
Głębokość - 64
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Adres internetowy
www.mlekpol.com.pl
Rozszerzone dane
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.
Języki na opakowaniu
- inne
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mleko w proszku
Wariant - pełne