Kotanyi Sól peklowa 200 g

5,10 zł / 25,50kg


Opis:

Kotanyi Sól peklowa 200 g


Ilość

Składniki

Składniki

sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
środek konserwujący: azotan sodu

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.

Wartości odżywcze

w 100 g:
Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz 0 g
W tym kwasy tł. nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
W tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 91,5 g
Obliczona wartość odżywcza

na 100g

Wartość energetyczna (kJ) 0

Wartość energetyczna (kcal) 0

Tłuszcz (g) 0

w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0

Węglowodany (g) 0

w tym cukry (g) 0

Białko (g) 0

Sól (g) 91.5

Opis produktu

Marka

Kotanyi

Cechy

do mięs i domowego wyrobu wędlin

Marka standaryzowana

Marka - Kotanyi

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól peklowa.

Marketing

Kontakt

Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ



Przechowywać w temperaturze otoczenia



Przygotowanie i stosowanie

Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby.

1. Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i 126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek
itp.). Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę, ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C.
Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni.

2. Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro. Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura pokojowa maks. 4 - 6 °C.
Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni.
Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki.

Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w tym procesie.

Przechowywanie

Przechowywać w suchych warunkach.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

200g ℮

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 200

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
164 65 30

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 202

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 164
Szerokość - 65
Głębokość - 30

Obsługa klienta

Adres producenta

KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com

Adres zwrotny

Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com

Email kontaktowy

info.pl@kotanyi.com

Adres internetowy

www.kotanyi.com

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sól peklowa
Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!