Diamant Cukier brązowy 500 g
8,99 zł / 17,98kg
Opis:
Diamant Cukier brązowy 500 g
Ilość
Składniki
cukier
karmel
Wartości odżywcze
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1693 kJ |
Wartość energetyczna | 396 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 99 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,07 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g |
|
|
|
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1693 |
|
|
Wartość energetyczna (kcal) | 396 |
|
|
Tłuszcz (g) | 0 |
|
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 |
|
|
Węglowodany (g) | 99 |
|
|
w tym cukry (g) | 99 |
|
|
Białko (g) | 0 |
|
|
Sól (g) | 0.07 |
|
|
Opis produktu
Marka
Diamant
Cechy
aromatyczny smak
do wypieków, napojów, deserów i słodkich dań
Marka standaryzowana
Marka - Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier brązowy
Marketing
Nazwa firmy
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Opis produktu
Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
|
|
|
|
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przepisy
Ciasteczka orzechowe
200 g cukru brązowego Diamant,
200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2
łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów
laskowych
Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i
przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy,
mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki
długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z
wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem
blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
122 | 84 | 58 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torba papierowa
Waga
Waga brutto - 498
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 122
Szerokość - 84
Głębokość - 58
Obsługa klienta
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Telefon kontaktowy
+48618665061
Adres internetowy
www.diamant.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Cukier brązowy