Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g
4,89 zł / 326,00kg
Opis:
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g
Ilość
Składniki
Składniki
cukier
11% skórka pomarańczowa*
naturalny aromat pomarańczowy
*Skórka pomarańczowa z upraw ekologicznych
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.Wartości odżywcze
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1590 kJ /375 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 90 g |
w tym Cukry | 82 g |
Białko | 0,1 g |
Sól | 0,03 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1590 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 375 | ||
Tłuszcz (g) | 0.1 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | ||
Węglowodany (g) | 90 | ||
w tym cukry (g) | 82 | ||
Białko (g) | 0.1 | ||
Sól (g) | 0.03 |
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
z pomarańczy z Włoch
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Podmarka
Podmarka - Ze świata natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier ze skórką pomarańczową
Marketing
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Aromatyczne pomarańcze z kontrolowanych upraw, dojrzewające w pełnym słońcu włoskich gajów cytrusowych, gwarantują niepowtarzalny bukiet smaków i zapachów - wprost Ze świata natury. Cukier ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera charakteryzuje się:
- delikatną konsystencją cukru pudru
- łatwo łączy się z innymi składnikami ciasta
- widoczne są w nim drobne, ekologiczne skórki pomarańczy
- intensywne aromatyzowanie w wypiekach, deserach, napojach, grzanym winie
- 1 porcja 15 g wystarcza na 250-300 g mąki.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Doskonały do ciast, deserów, napojów i grzanego wina.
Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na Pomarańczowe brownie
Dodaj:
200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 50 g kakao, 150 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenie Dr. Oetkera, 350 g cukru, 1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera, 4 jajka.
Sposób przygotowania:
1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C.
2. Czekoladę pokrusz do miski (metalowej, szklanej) ustawionej na garnku z gotującą się wodą i dodaj masło. Cały czas mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
3. Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz Cukier ze skórką pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
15g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 15
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
159 | 99 | 4 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 18
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Szerokość - 99
Głębokość - 4
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Cukier
Wariant - ze skórką pomarańczową