Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g
2,01 zł / 201,00kg
Opis:
Prymat Gałka muszkatołowa mielona 10 g
Ilość
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.Opis produktu
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Marka standaryzowana
Marka - Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Gałka muszkatołowa mielona
Marketing
Nazwa firmy
Prymat Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktu
Warto wiedzieć
Gałka muszkatołowa ma intensywny
korzenno-słodkawy smak. Stosowana jest do sosów śmietankowych i
serowych, a także do tradycyjnych polskich potraw takich jak: bigos,
flaki, zupa fasolowa, czy też mielone kotlety. Nadaje wyjątkowy aromat
słodkim deserom i napojom.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
|
|
|
|
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
|
|
|
|
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Tartaletki ze szpinakiem
4 porcje, 130 min
Składniki:
- 250 g świeżego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 200 g sera pleśniowego,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- 2 łyżki masła,
- olej rzepakowy do smażenia,
- do smaku: Pieprz czarny gruby mielony, Sól morska Prymat.
Ciasto:
- 200 g mąki krupczatki,
- 120 g zimnego masła,
- 2 żółtka.
Sposób przygotowania:
Mąkę
przesiać, dodać pokrojone na kawałki masło i posiekać z mąką. Dodać
żółtka, szczyptę soli i wyrobić na jednolitą masę. Ciasto odstawić do
lodówki na ok. 1 godz. Szpinak umyć, odciąć twarde końcówki i podsmażyć
na rozgrzanej patelni z masłem, olejem i pokrojonym w plastry czosnkiem.
Dodać połowę pokruszonego sera pleśniowego, doprawić do smaku gałką
muszkatołową, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Foremki
posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i przełożyć
do foremek. Spody ponakłuwać. Piec na złoty kolor przez ok. 20 minut w
piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ciasto wyjąć z foremek i odstawić do
ostygnięcia. Następnie nałożyć farsz i dodać na górę pozostałą część
pokruszonego sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika na ok. 5 minut.
Piec do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
10g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 10
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
148 | 111 | 7 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 14
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 148
Szerokość - 111
Głębokość - 7
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135019842
Obsługa klienta
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Gałka muszkatołowa
Wariant - mielona