Prymat Papryka ostra mielona 20 g

1,79 zł / 89,50kg


Opis:

Prymat Papryka ostra mielona 20 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

pełne aromatu zioła i przyprawy

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Papryka ostra mielona

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.

O marce

Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Pikantna potrawka z żeberek
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 800 g żeberek wieprzowych,
- 100 g boczku wędzonego,
- 3 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 200 ml pomidorów pelati z puszki,
- 200 g białej fasoli z puszki,
- 1 l Rosołu z kury Kucharek,
- 2 łyżki mąki,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat,
- 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat.

Sposób przygotowania:
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

20g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 20

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1491107

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 24

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 149
Szerokość - 110
Głębokość - 7

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05901135014878

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymagroupt.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Papryka ostra
Wariant - mielona

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!