House of Asia Sushi Nori Liście alg morskich 6 sztuk
9,99 zł / szt.
Opis:
House of Asia Sushi Nori Liście alg morskich 6 sztuk
Ilość
Składniki
Składniki
prażone algi morskie Porphyra Yezoensis
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | |
---|---|
wartość energetyczna | 1683 kJ / 396 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 0,0 g |
białko | 66 g |
sól | 0,12 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1683 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 396 | ||
Tłuszcz (g) | 0 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | ||
Węglowodany (g) | 33 | ||
w tym cukry (g) | 0 | ||
Białko (g) | 66 | ||
Sól (g) | 0.12 |
Opis produktu
Marka
House of Asia
Cechy
lepsza jakość - wyjątkowy smak!
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Marka standaryzowana
Marka - House of Asia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Listki prażonych alg morskich
Marketing
Nazwa firmy
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Adres firmy
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Opis produktu
Nori to nie tylko sushi! Te prasowane wodorosty są niezbędnym składnikiem sushi oraz dodatkiem do orientalnych potraw, sałatek i snacków. Od wieków mieszkańcy Japonii znają ich dobroczynne działanie. Zawierają duże ilości związków mineralnych, witamin oraz aminokwasów niezbędnych do zachowania prawidłowej diety. Jak rozpoznać dobre gatunkowo nori? Im równiejsza struktura, tym lepszy gatunek.
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety
Wystarczy na około 60 sztuk sushi
O marce
House of Asia - witamy w azjatyckim domu! Linia produktów z charakterystycznym domkiem to specjalistyczne serie pozwalające na własnoręczne przygotowanie przysmaków kuchni: japońskiej, tajskiej, chińskiej, indyjskiej. Autentyczne sushi czy sajgonki w domowym zaciszu? Teraz to takie łatwe.
Dodatkowe informacje
www.decare.pl
ciekawostki i przepisy kuchni świata Zapraszamy!
Zdrowie i styl życia
Informacje dot. stylu życia
- Produkt odpowiedni dla wegan
- Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca, w szczelnym opakowaniu
Przepisy
Rolowanie sushi
Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej. Nakładamy ostudzony ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki.
Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części.
California-maki 36 sztuk
230 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
3 liski alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długiem cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części.
Hoso-maki 32 sztuki
140 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
3 liski alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części.
Temaki-zushi 8 sztuk
80 g ryżu do sushi
2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty)
200 g surowego tuńczyka lub łososia
kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek
100 ml majonezu
1/2 łyżeczki pasty wasabi
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe.
Opakowanie
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
255 | 205 | 4 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Korea (Republika Korei)
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 24
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 255
Szerokość - 205
Głębokość - 4
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Korei Pd.
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
6 listków
Obsługa klienta
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Rozszerzone dane
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
UWAGA!!!
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Liście alg morskich
Wariant - Sushi Nori