Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba 500 g

9,86 zł / 19,72kg


Opis:

Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba 500 g


Ilość

Składniki

Składniki

skrobia kukurydziana

skrobia pszenna bezglutenowa

mąka kukurydziana

glukoza

substancja zagęszczająca: guma guar: E464

błonnik ziemniaczany

substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu

regulator kwasowości: E575

Tekst dotyczący alergenów

Produkt bezglutenowy.
Może zawierać soję.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1490 kJ / 356 kcal
Tłuszcz:0,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe<0,1 g
Węglowodany:85 g
- w tym cukry3,9 g
Błonnik2,7 g
Białko0,74 g
Sól0,16 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1490
Wartość energetyczna (kcal)356
Tłuszcz (g)0.3
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)<0.1
Węglowodany (g)85
w tym cukry (g)3.9
Błonnik (g)2.7
Białko (g)0.74
Sól (g)0.16

Opis produktu

Marka

Balviten

Cechy

bez glutenu
bez mleka
bez jaj
oryginalny produkt

Marka standaryzowana

Marka - Balviten

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat do wypieku chleba.

Marketing

Nazwa firmy

Balviten Sp. z o.o.

Adres firmy

al. Korfantego 191
40-153 Katowice

Logotypy stron trzecich

  • Znak przekreślonego kłosa

Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

Znak przekreślonego kłosa - PL-048-041

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej

Metoda tradycyjna:

Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - ok. 440 ml
- olej - 2 łyżki
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g

1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki.

Metoda w piecyku automatycznym:

Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - 380-400 ml
- olej - 40 g
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g

1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free".
2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
26515768

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane

Waga

Waga brutto - 520

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 265
Szerokość - 157
Głębokość - 68

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Obsługa klienta

Adres producenta

Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice

Adres zwrotny

Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!