Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba 500 g
9,86 zł / 19,72kg
Opis:
Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba 500 g
Ilość
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać soję.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1490 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz: | 0,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
Węglowodany: | 85 g |
- w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 0,74 g |
Sól | 0,16 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1490 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 356 | ||
Tłuszcz (g) | 0.3 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | <0.1 | ||
Węglowodany (g) | 85 | ||
w tym cukry (g) | 3.9 | ||
Błonnik (g) | 2.7 | ||
Białko (g) | 0.74 | ||
Sól (g) | 0.16 |
Opis produktu
Marka
Balviten
Cechy
bez glutenu
bez mleka
bez jaj
oryginalny produkt
Marka standaryzowana
Marka - Balviten
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat do wypieku chleba.
Marketing
Nazwa firmy
Balviten Sp. z o.o.
Adres firmy
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Logotypy stron trzecich
- Znak przekreślonego kłosa
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Znak przekreślonego kłosa - PL-048-041
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej
Metoda tradycyjna:
Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - ok. 440 ml
- olej - 2 łyżki
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min).
2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min.
3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą.
4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki.
Metoda w piecyku automatycznym:
Składniki:
- ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g
- ciepła woda - 380-400 ml
- olej - 40 g
- cukier - 20 g
- drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych
- sól - 5 g
1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free".
2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
500g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 500
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
265 | 157 | 68 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane
Waga
Waga brutto - 520
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 265
Szerokość - 157
Głębokość - 68
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Adres zwrotny
Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba