Suempol Bio Łosoś norweski z hodowli ekologicznej wędzony plastrowany 100 g
24,87 zł / 248,70kg
Opis:
Suempol Bio Łosoś norweski z hodowli ekologicznej wędzony plastrowany 100 g
Ilość
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu: | porcja 50 g: | Porcja pokrywa: %RWS* | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 664 kJ / 159 kcal | 332 kJ / 79 kcal | 4% |
Tłuszcz | 9 g | 4,5 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 1,1 g | 5% |
Węglowodany | <0,1 g | <0,1 g | <1% |
w tym cukry | 0,0 g | 0,0 g | 0% |
Białko | 19,4 g | 9,7 g | 19% |
Sól | 3,5 g | 1,75 g | 29% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 wynosi 1,8 g (DHA - 0,32 g; EPA - 0,28 g) w 100 g produktu. | |||
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | porcja 50 g: | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 664 | 332 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 159 | 79 | |
Tłuszcz (g) | 9 | 4.5 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.1 | 1.1 | |
Węglowodany (g) | <0.1 | <0.1 | |
w tym cukry (g) | 0 | 0 | |
Białko (g) | 19.4 | 9.7 | |
Sól (g) | 3.5 | 1.75 | |
Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) | 1.8 | ||
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) | 0.32 | ||
w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) | 0.28 |
Opis produktu
Marka
Suempol
Cechy
wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega 3
zalecane przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii
Marka standaryzowana
Marka - Suempol
Podmarka
Podmarka - Bio
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Łosoś atlantycki z hodowli ekologicznej, wędzony na zimno, plastrowany
Marketing
Nazwa firmy
Suempol Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Logotypy stron trzecich
- Unijne logo rolnictwa ekologicznego
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-05, Rolnictwo spoza UE
Zdrowie i styl życia
Informacje dot. stylu życia
- Organiczne
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 0 | 4 |
Przygotowanie i stosowanie
Łososia należy wyjąć z lodówki 30 min przed spożyciem, aby w pełni rozwinął się jego smak i aromat.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C.
Spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
100g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 100
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
238 | 194 | 13 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Norwegia
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 144
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 238
Szerokość - 194
Głębokość - 13
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Metoda produkcji: wyhodowano. Kraj pochodzenia: Norwegia.
Obsługa klienta
Adres producenta
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Adres zwrotny
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
www.suempol.pl
Adres internetowy
www.suempol.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Łosoś norweski z hodowli ekologicznej
Wariant - wędzony plastrowany