Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g

2,49 zł / 49,80kg


Opis:

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g


Ilość

Składniki

sól
azotyn sodu E 250

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Sposób przygotowania:

Peklowane mięso:
2,5 kg, 10 dni

50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki.

Peklowana kiełbasa:
1 kg, 24 godz.

Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

50g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 50

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1471099

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 53

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 147
Szerokość - 109
Głębokość - 9

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sól peklowa
Wariant - drobnoziarnista

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!