Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g
2,49 zł / 49,80kg
Opis:
Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g
Ilość
Składniki
sól
azotyn sodu E 250
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.Opis produktu
Marka
Prymat
Cechy
wyjątkowo kruche i soczyste mięso
Marka standaryzowana
Marka - Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.
Marketing
Nazwa firmy
Prymat Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Opis produktu
Warto wiedzieć
Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Sposób przygotowania:
Peklowane mięso:
2,5 kg, 10 dni
50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki.
Peklowana kiełbasa:
1 kg, 24 godz.
Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
50g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 50
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
147 | 109 | 9 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 53
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 147
Szerokość - 109
Głębokość - 9
Obsługa klienta
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Sól peklowa
Wariant - drobnoziarnista