Cenos Fasola czerwona 400 g

9,23 zł / 23,07kg


Opis:

Cenos Fasola czerwona 400 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać gluten.

Wartości odżywcze
w 100 g produktu% RWS*
wartość energetyczna1084 kJ13
wartość energetyczna260 kcal
tłuszcz1,8 g3
w tym kwasy nasycone0,4 g2
węglowodany18 g7
w tym cukry5,3 g6
błonnik39 g
białko23 g46
sól<0,01 g<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1084
Wartość energetyczna (kcal)260
Tłuszcz (g)1.8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.4
Węglowodany (g)18
w tym cukry (g)5.3
Błonnik (g)39
Białko (g)23
Sól (g)<0.01

Opis produktu

Marka

Cenos

Cechy

wygodne zamykanie

Marka standaryzowana

Marka - Cenos

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Fasola czerwona

Marketing

Nazwa firmy

Cenos Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września

Opis produktu

Jest znakomitym źródłem białka i błonnika. Idealnie nadaje się do zup, sałatek i past kanapkowych. Jest jednym z głównych składników potraw meksykańskich. Jej bogaty smak nada każdemu daniu wyjątkowości.

Oświadczenia żywieniowe

Jest znakomitym źródłem białka i błonnika.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia

Fasolę Czerwoną przed ugotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Namaczać około 12 godzin, po czym ugotować do miękkości w świeżo zmienionej wodzie. Czas gotowania około 50 minut.

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Porada: Fasolę należy posolić dopiero po ugotowaniu.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Przepisy

Zupa meksykańska z piersią z kurczaka
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 2 godziny (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli)

Składniki: 400 g fasoli czerwonej, 1,5 litra bulionu warzywnego, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, 2 pomidory, puszka kukurydzy, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, ½ łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka kurkumy, 2 łyżki oleju.

Przygotowanie: Fasolę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką i kurkumą. Pomidory parzymy, ściągamy skórki, kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Po podsmażeniu (około 3-4 minuty), dodajemy drobno pokrojony czosnek i pierś z kurczaka. Przesmażamy na małym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę, pomidory oraz fasolę i smażymy około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy bulion, gotujemy 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje

Opakowanie

Rozmiar opakowania

400g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 400

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1417754

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane

Waga

Waga brutto - 415

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 141
Szerokość - 77
Głębokość - 54

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Krak pochodzenia: PL - Polska

Obsługa klienta

Adres producenta

Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września

Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl

Adres internetowy

www.cenos.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Fasola
Wariant - czerwona

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!