Prymat Koperek suszony 6 g

2,09 zł / 348,33kg


Opis:

Prymat Koperek suszony 6 g


Ilość

Składniki

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

pełne aromatu zioła i przyprawy

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koperek suszony

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Koperek suszony jest niezbędny w kuchni do kwaszenia ogórków oraz marynowania warzyw. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, twarożku, ryb, duszonych mięs, gotowanych i duszonych warzyw oraz sosów.

O marce

Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Kulki z indyka z rodzynkami
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka,
- 3 łyżki rodzynek,
- 1 jajko,
- 1 czerstwa kajzerka,
- 1/2 szklanki śmietany 12%,
- 4 łyżki płatków migdałów,
- 3 łyżki Bułki tartej Prymat,
- 1 szklanka oleju rzepakowego,
- 1 łyżka Koperku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat

Sposób przygotowania:
Rodzynki moczyć przez 20 minut w ciepłej wodzie i odsączyć. Kajzerkę namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Następnie rozetrzeć z masłem i dodać 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych. Połączyć z mięsem, rodzynkami, wbić żółtko, doprawić koperkiem, gałką muszkatołową oraz solą i białym pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Z masy formować małe kulki o średnicy 3 cm. Pozostałe migdały pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczać kulki mięsne. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu i odsączać na papierowym ręczniku. Kulki z indyka podawać z ziemniaczanym purée.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

6g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 6

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
1501107

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 10

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 150
Szerokość - 110
Głębokość - 7

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05901135019828

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Koperek
Wariant - suszony

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!