House of Asia Sushi Nori Premium Liście alg morskich 8 sztuk
12,19 zł / szt.
Opis:
House of Asia Sushi Nori Premium Liście alg morskich 8 sztuk
Ilość
Składniki
Składniki
suszone algi morskie Porphyra yezoensis
Wartości odżywcze
na 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 787 kJ / 188 kcal |
tłuszcz | 3,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 44,3 g |
w tym cukry | 1,8 g |
błonnik | 36 g |
białko | 41,4 g |
sól | 1,3 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 787 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 188 | ||
Tłuszcz (g) | 3.7 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.6 | ||
Węglowodany (g) | 44.3 | ||
w tym cukry (g) | 1.8 | ||
Błonnik (g) | 36 | ||
Białko (g) | 41.4 | ||
Sól (g) | 1.3 |
Opis produktu
Marka
House of Asia
Cechy
klasa A
do sushi i nie tylko
Marka standaryzowana
Marka - House of Asia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Liście prasowanych alg morskich
Marketing
Nazwa firmy
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Adres firmy
Pieńków 147 A
05-152 Czosnów
Opis produktu
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety
Dodatkowe informacje
www.decare.pl
ciekawostki i przepisy kuchni świata
Zapraszamy!
Zdrowie i styl życia
Informacje dot. stylu życia
- Produkt odpowiedni dla wegan
- Produkt odpowiedni dla wegetarian
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca.
Przepisy
California-maki 36 sztuk
230 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
3 listki alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części.
Hoso-maki 48 sztuk
140 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
3 listki alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części.
Temaki-zushi 8 sztuk
800 g ryżu do sushi
2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty
200 g surowego tuńczyka lub łososia
kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek
100 ml majonezu
1/2 łyżeczki pasty wasabi
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe.
Rolowanie sushi
1. Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej i nakładamy ostudzony ryż. Układamy ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki.
3. Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części.
Opakowanie
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
259 | 206 | 8 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Kraj
Kraj pochodzenia - Korea (Republika Korei)
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 32
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 259
Szerokość - 206
Głębokość - 8
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Korei Pd.
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
8 listków. Wystarczy na około 90 sztuk sushi
Jednostki
Liczba jednostek
Liczba jednostek - 8
Rodzaj jednostki
sztuk
Obsługa klienta
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147 A
05-152 Czosnów
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147 A
05-152 Czosnów
Rozszerzone dane
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
UWAGA!!!
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć, nie nadaje się do spożycia.
Chronić przed dziećmi.
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Liście alg morskich
Wariant - Sushi Nori Premium