Balviten Mieszanka do wypieku chleba 1 kg
20,46 zł / 20,46kg
Opis:
Balviten Mieszanka do wypieku chleba 1 kg
Ilość
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.Wartości odżywcze
w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1553 kJ / 366 kcal |
tłuszcz | 0,83 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,19 g |
węglowodany | 81 g |
- w tym cukry | 4,0 g |
błonnik | 1,4 g |
białko | 1,8 g |
sól | 1,1 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1553 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 366 | ||
Tłuszcz (g) | 0.83 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.19 | ||
Węglowodany (g) | 81 | ||
w tym cukry (g) | 4 | ||
Błonnik (g) | 1.4 | ||
Białko (g) | 1.8 | ||
Sól (g) | 1.1 |
Opis produktu
Marka
Balviten
Marka standaryzowana
Marka - Balviten
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.
Marketing
Nazwa firmy
Balviten Sp. z o.o.
Adres firmy
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Logotypy stron trzecich
- Znak przekreślonego kłosa
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Znak przekreślonego kłosa - PL-048-151
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Gluten - Nie zawiera
Soja - Zawiera
Informacje dot. stylu życia: pozostały tekst
Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na chleb
- 500 g Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub świeżych
- 500 ml wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Do miski wsypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).
2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.
3. Piekarnik nagrzać do 200°C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.
Przepis na chleb foremkowy można wykorzystać także w przypadku automatu do pieczenia. Wybrać program podstawowy, który trwa około 3,5 godziny. Zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu do pieczenia.
Przepis na domowe bułki i pizzę
- 300 g mieszanki Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub 15 g drożdży świeżych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 200 ml letniej wody
- szczypta soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Bułki
Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę z oliwek i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałą masę wyłożyć na stół, ugnieść i uformować bułki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć bułki, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoją swoją objętość. Wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 25 minut.
Pizza
Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałe ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, Wyrośniętym ciastem wyłożyć blachę i położyć na nie ulubione składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40 minut.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
211 | 146 | 93 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 1070
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 211
Szerokość - 146
Głębokość - 93
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Zakład produkcyjny:
ul. Wincentego Witosa 5A
32-851 Jadowniki
Adres zwrotny
Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Tel. +48 32 220 14 14 -15
Faks +48 32 441 63 23
www.balviten.com
Telefon kontaktowy
+48322201414
+48322201415
Numer fax
+48324416323
Adres internetowy
www.balviten.com
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- bułgarski
- czeski
- angielski
- estoński
- francuski
- niemiecki
- węgierski
- włoski
- polski
- rosyjski
- słowacki
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mieszanka do wypieku chleba