Balviten Mieszanka do wypieku chleba 1 kg

20,46 zł / 20,46kg


Opis:

Balviten Mieszanka do wypieku chleba 1 kg


Ilość

Składniki

Składniki

skrobia kukurydziana

mąka ryżowa

białko grochowe

białko sojowe

mąka gryczana

glukoza

błonnik jabłkowy

błonnik grochowy

substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza

sól

Tekst dotyczący alergenów

Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
wartość energetyczna1553 kJ / 366 kcal
tłuszcz0,83 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,19 g
węglowodany81 g
- w tym cukry4,0 g
błonnik1,4 g
białko1,8 g
sól1,1 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)1553
Wartość energetyczna (kcal)366
Tłuszcz (g)0.83
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.19
Węglowodany (g)81
w tym cukry (g)4
Błonnik (g)1.4
Białko (g)1.8
Sól (g)1.1

Opis produktu

Marka

Balviten

Marka standaryzowana

Marka - Balviten

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

Marketing

Nazwa firmy

Balviten Sp. z o.o.

Adres firmy

al. Korfantego 191
40-153 Katowice

Logotypy stron trzecich

  • Znak przekreślonego kłosa

Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

Znak przekreślonego kłosa - PL-048-151

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Gluten - Nie zawiera
Soja - Zawiera

Informacje dot. stylu życia: pozostały tekst

Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na chleb
- 500 g Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub świeżych
- 500 ml wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

1. Do miski wsypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).
2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.
3. Piekarnik nagrzać do 200°C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.

Przepis na chleb foremkowy można wykorzystać także w przypadku automatu do pieczenia. Wybrać program podstawowy, który trwa około 3,5 godziny. Zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu do pieczenia.

Przepis na domowe bułki i pizzę
- 300 g mieszanki Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub 15 g drożdży świeżych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 200 ml letniej wody
- szczypta soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Bułki
Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę z oliwek i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałą masę wyłożyć na stół, ugnieść i uformować bułki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć bułki, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoją swoją objętość. Wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 25 minut.

Pizza
Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałe ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, Wyrośniętym ciastem wyłożyć blachę i położyć na nie ulubione składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40 minut.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm)Wymagana szerokość na półce (mm)Wymagana głębokość na półce (mm)
21114693

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 1070

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 211
Szerokość - 146
Głębokość - 93

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Obsługa klienta

Adres producenta

Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice

Zakład produkcyjny:
ul. Wincentego Witosa 5A
32-851 Jadowniki

Adres zwrotny

Balviten Sp. z o.o.
al. Korfantego 191
40-153 Katowice
Tel. +48 32 220 14 14 -15
Faks +48 32 441 63 23
www.balviten.com

Telefon kontaktowy

+48322201414
+48322201415

Numer fax

+48324416323

Adres internetowy

www.balviten.com

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • bułgarski
  • czeski
  • angielski
  • estoński
  • francuski
  • niemiecki
  • węgierski
  • włoski
  • polski
  • rosyjski
  • słowacki

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mieszanka do wypieku chleba

Dodano produkt do koszyka
× Błąd! Nie udało się dodać produktu do koszyka.

Brakuje Ci jakiegoś produktu? Napisz!