Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg
19,59 zł / 19,59kg
Opis:
Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg
Ilość
Składniki
Składniki
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
włókno roślinne (psyllium, bambus)
mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
mąka z soczewicy 3,6%
dekstroza
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję. Bez laktozy, Bez pszenicy.Wartości odżywcze
100 g | |
---|---|
wartość energetyczna | 1459 kJ |
wartość energetyczna | 344 kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 2,8 g |
błonnik | 5,3 g |
białko | 2,5 g |
sól | 0,76 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1459 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 344 | ||
Tłuszcz (g) | 0.6 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.1 | ||
Węglowodany (g) | 80 | ||
w tym cukry (g) | 2.8 | ||
Błonnik (g) | 5.3 | ||
Białko (g) | 2.5 | ||
Sól (g) | 0.76 |
Opis produktu
Marka
Schär
Marka standaryzowana
Marka - Schär
Marketing
Kontakt
Dr. Schär AG/SPA
Adres kontaktowy
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Logotypy stron trzecich
- Znak przekreślonego kłosa
- Green Dot
Opis produktu
Chleb i bułki
Pizza i ciasta drożdżowe
Pożywne przekąski
Słodkie ciasta drożdżowe
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117
Dodatkowe informacje
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com
Zdrowie i styl życia
Informacje dot. stylu życia
- Bezglutenowy
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Nie zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Nie zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na pizzę
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury
Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli.
Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C.
Przepis na chleb
Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli.
Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia.
Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut.
Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 1 - PET
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
273 | 133 | 64 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 1020
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 273
Szerokość - 133
Głębokość - 64
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Adres zwrotny
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- czeski
- duński
- norweski
- polski
- rosyjski
- słowacki
- szwedzki
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mąka bezglutenowa do wypieku chleba