Kotanyi Czarnuszka cała 20 g
2,99 zł / 149,50kg
Opis:
Kotanyi Czarnuszka cała 20 g
Ilość
Opis produktu
Marka
Kotányi
Cechy
100% naturalny smak!
bogaty aromat
Marka standaryzowana
Marka - Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czarnuszka cała
Marketing
Opis produktu
Czarnuszka charakteryzuje się pikantnym aromatem, dlatego zmielona może stanowić świetny substytut pieprzu. W smaku przypomina nieco sezam z lekką nutą kminku. Czarnuszka jest również nazywana: czarnym kminem, rzymską kolendrą czy kwiatem kopru.
O marce
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi.
Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Pozostałe informacje
Opakowanie zachowujące aromat
Zdrowie i styl życia
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie: Ziaren czarnuszki używa się podobnie do maku - posypuje się nimi wierzch ciast, chlebów, pit i małych ciastek.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy
Pikantne ciasto francuskie z czarnuszką na 2 porcje:
Lista zakupów:
1 gotowe ciasto francuskie, 250 g mięsa mielonego (np.: wieprzowina, wołowina, baranina), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 marchew, 2 łyżeczki curry, 1 jajko, 2 łyżki czarnuszki, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku
Przyrządzenie: Posiekać cebulę i czosnek, krótko podsmażyć i zostawić do ostudzenia. Mięso przyprawić solą, pieprzem i curry, dodać jajko i cebulę z czosnkiem. Dodać drobno startą marchewkę i wszystko dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 8 równych kawałków. Na każdy nałożyć porcję mięsa i uformować ciastka. Wierzch posmarować olejem i posypać ziarnami czarnuszki. Piec w nagrzanym do 185°C piekarniku przez 20 min.
Wskazówka: Wyśmienicie smakuje ze śmietanowym dipem, chili i świeżą kolendrą.
Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com
Opakowanie
Rozmiar opakowania
20g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 20
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
159 | 104 | 8 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 25
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Szerokość - 104
Głębokość - 8
Obsługa klienta
Adres producenta
Kotányi GmbH
A-2120 Wolkersdorf/PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Adres zwrotny
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski